ГоловнаСвіт

Папа Франциск під час пасхального послання побажав припинення війни на сході України

«Зараз не час продовжувати виробляти і продавати зброю, витрачаючи на це величезні капітали, замість того, щоб лікувати і рятувати людей».

Папа Франциск під час пасхального послання побажав припинення війни на сході України
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск згадав про Україну, звертаючись з традиційним пасхальним посланням до «Міста і світу» (Urbi et Orbi). Про це повідомляється на сайті Української греко-католицької церкви.

Стоячи перед головним престолом базиліки Святого Петра, Папа попросив світ відкинути «байдужість, егоїзм, поділ і забуття».

«Христос, наш мир, нехай просвітить всіх, хто відповідальний за конфлікти, щоб вони знайшли в собі відвагу відгукнутися на заклик негайно припинити глобальний вогонь в різних куточках світу», - сказав понтифік.

Згадуючи різні країни, де йде війна, Папа Франциск згадав про Україну і побажав «припинення страждань населення її східних регіонів».

«Зараз не час продовжувати виробляти і продавати зброю, витрачаючи на це величезні капітали, замість того, щоб лікувати і рятувати людей», - закликав Святіший Отець.

Папа також попросив християн подбати про ліки для бідних і бездомних. І закликав не забувати про інші проблеми людства, як гуманітарні кризи в Африці, Азії, проблеми біженців і мігрантів, особливо в Лівії і на кордоні між Грецією і Туреччиною.

Понтифік підкреслив, що Європа стоїть перед епохальним викликом, від якого залежить майбутнє всього світу.

«Байдужість, егоїзм, поділ та забуття - це не ті слова, які ми хочемо чути в цей час. У всі часи ми намагаємося подолати їх. Вони мають місце тоді, коли у нас перемагає страх і смерть, коли ми не дозволяємо перемогти Господу Ісусу в нашому серці і в нашому житті. Той, хто вже переміг смерть, відкриваючи нам дорогу вічного спасіння, нехай усуне темряву, яка повисла над нашим убогим людством і введе нас в свій славний день, в якому ніколи не заходить сонце», - підсумував своє пасхальне послання Святіший Отець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram