ГоловнаСвіт

Туреччина заявила про успішне випробування вакцини від коронавірусу

Туреччина йде на 9-му місці у світі за кількістю випадків захворювання на коронавірус.

У Туреччині пройшли успішні випробування на тваринах вакцини від коронавірусу.

Про це заявив професор медичного факультету університету Хаджеттепе Атеша Кара, передає РБК-Україна.

За словами професора, тваринам вакцину вводили за допомогою мікроголки на лейкопластирі. Після введення вакцина дала імунну відповідь у вигляді вироблення антитіл.

"Зараз настав час перевірити, чи зможе вона захистити людей", - написав Кара у Twitter.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила про початок перших випробувань вакцини від коронавірусу COVID-19 у березні.

Також повідомлялося, що в американському Сіетлі вакцину від нового виду коронавірусу почали випробувати на першому пацієнтові. При цьому представники охорони здоров'я США заявили, що для повного затвердження будь-якої потенційної вакцини потрібно буде від 12 до 18 місяців. Усього у випробуваннях братимуть участь 45 волонтерів віком від 18 до 55 років.

У Китаї про винахід вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2  повідомили ще в лютому, однак науковцям ще потрібні доопрацювання і додаткові перевірки.

Станом на ранок 5 квітня в Туреччині було зафіксовано загалом 23 934 випадки захворювання на COVID-19. Кількість жертв становила 501 чоловік, одужали - 786.

Туреччина йде на 9-му місці у світі за кількістю випадків захворювання на коронавірус. Більше тільки в США, Іспанії, Італії, Німеччині, Франції, Китаї, Ірані та Великій Британії.

3 квітня у зв'язку з поширенням коронавірусу влада країни людям, молодшим від 20 років, заборонила виходити з дому.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram