ГоловнаСвіт

Ізраїль увів 14-денний карантин для всіх, хто в'їжджає в країну

Кількість уражених коронавірусною інфекцією в Ізраїлі зросла до 43.

Ізраїль увів 14-денний карантин для всіх, хто в'їжджає в країну
Фото: Амит Шааби / vesty.co.il

Уряд Ізраїлю ввечері в понеділок, 9 березня, ухвалив рішення про обов'язковий 14-денний карантин для всіх прибулих з-за кордону.

При цьому повітряного і морського сполучення з іншими країнами не припинять, повідомляють Вести Израиля.

"Суперечки тривали понад добу, рішення було непростим. Але воно необхідне для захисту здоров'я людей, а здоров'я ми ставимо понад усе", - прокоментував рішення голова уряду Беньямін Нетаньягу.

Рішення про карантин буде чинним протягом двох тижнів, з 9 по 23 березня. Одночасно уряд розробляє пакет екстрених заходів для стабілізації економічного становища Ізраїлю, зазначає видання.

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, що для громадян Ізраїлю розпорядження набирає чинності негайно, з 20:00 9 березня. Для іноземних громадян воно набуде чинності через 72 години, ввечері 12 березня.

При цьому іноземці, в'їжджаючи в Ізраїль, повинні довести, що мають можливість для перебування в режимі ізоляції протягом двох тижнів. Ці докази необхідно подати в дипломатичне представництво Ізраїлю в країні перебування візитера.

Голова МОЗ Ізраїлю Моше Бар Сіман-Тов пояснив, що ті, хто прибув до Ізраїлю протягом останніх 14 днів, повинні перебувати в ізоляції, лише якщо стан їх здоров'я погіршився і з'явилися симптоми захворювання, такі як кашель, висока температура, болі в горлі, утруднення роботи дихальних шляхів.

Він підкреслив, що тепер стосовно всіх прибулих з-за кордону чинні такі самі правила, які раніше були введені для тих, хто приїхав до Ізраїлю з країн з високим рівнем небезпеки зараження - Китаю, Південної Кореї, Австрії, Франції та ін.

Увечері 9 березня Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю підтвердило ще три випадки зараження коронавірусом. Двоє хворих повернулися зі Швейцарії, один - з Іспанії. Таким чином в Ізраїлі підтверджено 43 випадки коронавірусної інфекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram