ГоловнаСвіт

У Південній Кореї заявили про проходження піку епідемії

Місцева влада змогла забезпечити раннє виявлення інфікованих.

У Південній Кореї заявили про проходження піку епідемії
Фото: EPA/UPG

Міністр охорони здоров'я Південної Кореї Парк Нунг Ху висловив надію, що його країна пройшла пік епідемії коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

"З огляду на цифри, ми сподіваємося, що пройшли пік. Обережно очікуємо, що минули пік", - сказав він.

З початку епідемії в Південній Кореї зареєстрували понад 7300 інфікованих коронавірусом. Спалах COVID-19 у цій країні станом на початок березня 2020 року був найбільшим у світі після Китаю та Італії.

Однак влада Республіки Корея вжила активних заходів профілактики хвороби і забезпечила масштабне тестування громадян країни на наявність коронавірусу. Всього провели близько 196 тисяч тестів, тобто приблизно по 15 тисяч на день. "Виявлення пацієнтів на ранній стадії дуже важливе. І, працюючи з цим вірусом, ми засвоїли простий урок - він дуже заразний. Щойно він з'являється, то поширюється дуже швидко і дуже широко", - пояснив міністр охорони здоров'я Кореї.

Він підкреслив, що масштабне тестування дуже важливе, тому що так можна рано виявити носія вірусу й ізолювати його.

Раннє виявлення також дозволило знизити навантаження на лікарні. За словами Пака, в Кореї госпіталізували тільки 10% пацієнтів із коронавірусом. У решти була досить сильна імунна система, щоб самостійно впоратися з інфекцією.

Через коронавірус у Кореї померли тільки 50 осіб, рівень летальності в цій країні виявився набагато нижчим, ніж, наприклад, в Італії чи Ірані.

Нагадаємо, що в Китаї, первинному вогнищі COVID-19, епідемія теж іде на спад. В останні дні там не реєструють нових випадків хвороби за межами провінції Хубей (крім реекспортованих з-за кордону).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram