ГоловнаСвіт

Прем'єр Ізраїлю припускає введення карантину для всіх, хто в'їжджає в країну

Остаточне рішення ухвалять у понеділок.

Прем'єр Ізраїлю припускає введення карантину для всіх, хто в'їжджає в країну
Фото: Амит Шааби / vesty.co.il

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу припускає, що буде введено карантин для всіх, хто в'їжджає в країну.

Про це він сказав на спеціальному брифінгу, присвяченому можливим заходам профілактики коронавірусу. Як повідомляє vesty.co.il зі слів Нетаньягу, остаточне рішення буде прийнято протягом найближчих діб.

Ізраїльський прем'єр сказав, що це дуже важкий крок, але, на його думку, він може реально допомогти в боротьбі з новою хворобою.

Нетаньягу вказав, що вжиті досі заходи довели свою ефективність. Він відзначив незначний рівень поширення вірусу в Ізраїлі порівняно з іншими країнами.

"Ми прийняли рішення, згідно з яким, якщо будуть вжиті додаткові заходи, то вони поширяться на осіб, які повернулися з будь-якої країни, а також іноземців, оскільки немає сенсу в покроковій тактиці. Однак це дуже складний крок. Ми обговорювали його сьогодні. Завтра голова Ради національної безпеки продовжить обговорення з експертами по своїй лінії. За підсумками ми приймемо остаточне рішення", - сказав прем'єр-міністр Ізраїлю.

Також найближчими днями в Ізраїлі пройде серія нарад з представниками біологічних інститутів і високотехнологічних підприємств за участю експертів із міністерства охорони здоров'я. Їхня мета - пошук рішення для створення простого тесту на виявлення коронавірусу, яким можна користуватися в домашніх умовах за аналогією з тестом на вагітність.

Наприкінці виступу Нетаньягу знову нагадав базові правила гігієни, які допоможуть уникнути зараження. Зокрема, він витягнув із кишені серветку і закликав усіх мати при собі такі самі. За його словами, в залі, де проводять засідання уряду, стоять одразу кілька коробок із серветками для того, щоб витерти руки або протерти поверхню. Він також нагадав необхідність уникати рукостискань.

Нагадаємо, що в Ізраїлі наразі зареєстрували тільки 25 випадків нової коронавірусної хвороби COVID-19. Двоє людей вже вилікувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram