ГоловнаСвіт

Сенат США офіційно розпочав судовий процес щодо імпічменту Трампа

Президент США впевнений, що Сенат його виправдає.

Сенат США офіційно розпочав судовий процес щодо імпічменту Трампа
Фото: EPA/UPG

Сенат США 16 січня офіційно почав судовий розгляд у справі про імпічмент президента Дональда Трампа.

Це сталося після того, як дві статті обвинувачень на адресу президента представили сім уповноважених Палати представників, які передали колегам текст обвинувачень.

Напередодні Палата представників США призначила сім законодавців-демократів з юридичною освітою для участі в процесі про імпічмент. Саме після того, як уповноважені Палати представників офіційно зачитали обвинувачення на засіданні Сенату, став можливим початок судового розгляду, пише Радіо Свобода.

Сім конгресменів Палати представників, яких в американській пресі називають "менеджерами з імпічменту", будуть виступати на процесі як прокурори, а сенатори будуть присяжними.

Лідер більшості в Сенаті республіканець Мітч Макконнелл раніше припустив, що судовий розгляд щодо імпічменту президента Дональда Трампа може початися 21 січня.

Розслідування про можливість імпічменту Трампу почалося у вересні, після того, як співробітник спецслужб, ім'я якого офіційно досі не названо, написав скаргу на тиск, який президент, за його даними, чинив на Україну з метою нашкодити своєму можливому супернику на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.

19 грудня Дональд Трамп став третім президентом США після Ендрю Джонсона і Білла Клінтона, якому Палата представників оголосила імпічмент. Його звинувачують у зловживанні владою і перешкоджанні роботі Конгресу.

Оскільки для відсторонення від посади потрібні дві третини голосів, а більшість у Сенаті - у республіканців, Дональд Трамп, швидше за все, збереже свою посаду. У Білому домі заявили про впевненість Трампа в тому, що Сенат його виправдає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram