ГоловнаСвіт

Суд у Пакистані скасував смертну кару експрезиденту Мушаррафу

Судовий вирок спеціального суду Пакистану визнано неконституційним.

Суд у Пакистані скасував смертну кару експрезиденту Мушаррафу
Первез Мушарраф
Фото: EPA/UPG

Суд у пакистанському місті Лахор скасував рішення спеціальної судової колегії, яка в грудні 2019-го засудила до страти колишнього президента країни Первеза Мушаррафа, передає DW.

У понеділок, 13 січня, про рішення суду в місті Лахор повідомив прокурор А. Хан.

За словами Хана, створення спеціальної судової комісії для слухань у справі експрезидента було "нелегальним", тому ухвалений тоді вирок юридично не чинний. Про Мушаррафа прокурор сказав, що колишній голова держави тепер "вільна людина", цитує його AFP.

Адвокат експрезидента Пакистану підтвердив агентству новин dpa інформацію про визнання неконституційним судового вироку для його підзахисного.

Нагадаємо, 17 грудня 2019 року спеціальна колегія у складі трьох суддів у Ісламабаді засудила колишнього президента Пакистану до страти у справі про державну зраду. Вирок було оголошено за відсутності самого підсудного, який з 2016 року проживає в Дубаї.

Мушаррафа, який був президентом Пакистану між 2001 і 2008 роками, звинуватили в держраді через припинення ним у 2007-му дії конституції країни, що призвело до розпуску парламенту і звільнення керівників ключових судових інстанцій.

Це рішення спровокувало масові протести, які вже 2008 року змусили Мушаррафа скласти повноваження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram