ГоловнаСвіт

Єлизавета II підтримала бажання Гаррі і Меган скласти королівські повноваження

"Ми поважаємо і розуміємо їх бажання жити більш незалежним життям".

Єлизавета II підтримала бажання Гаррі і Меган скласти королівські повноваження
Фото: ru.hellomagazine.com

Королева Великобританії Єлизавета II підтримала бажання герцога і герцогині Сассекських відмовитися від виконання обов'язків як старших членів королівської сім'ї і стати фінансово незалежними.

"Незважаючи на те, що ми б вважали за краще, щоб вони залишилися повноцінними членами королівської сім'ї, ми поважаємо і розуміємо їх бажання жити більш незалежним життям і при цьому залишатися найціннішою частиною нашої сім'ї", - йдеться в заяві, оприлюдненій після наради в Сандрінгемському палаці.

Згідно із заявою, на зустрічі була досягнута домовленість про перехідний період, протягом якого герцог і герцогиня Сассекські проводитимуть частину часу в Канаді, а частину - в Британії.

Єлизавета II попросила, щоб остаточні рішення були ухвалені протягом найближчих днів.

У зустрічі в Сандрінгемському палаці, крім королеви Єлизавети II і її онука принца Гаррі, брали участь батько Гаррі принц Уельський і його старший брат принц Вільям. Передбачалося, що дружина Гаррі Меган візьме участь в розмові по телефону.

у кінці 2019 року Гаррі і Меган усунулися від виконання своїх різдвяних королівських обов'язків і разом з маленьким сином Арчі поїхали в канадську провінцію Британська Колумбія. На початку 2020 року ці фірми оголосили, що складають з себе королівські обов'язки і мають намір жити поперемінно в Північній Америці і Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram