ГоловнаСвіт

Єлизавета II скликає кризову нараду через рішення принца Гаррі

Принц Гаррі і Меган Маркл оголосили про складання королівських повноважень.

Єлизавета II скликає кризову нараду через рішення принца Гаррі
Елизавета ІІ

Британська королева Єлизавета II скликала спеціальну нараду, на якій повинна вирішитися доля її онука принца Гаррі і його дружини Меган Маркл, які вирішили відмовитися від виконання королівських обов'язків, пише BBC.

Раніше герцог і герцогиня Сассекські оголосили, що планують розділяти свій час між Великобританією і Північною Америкою, а також, що будуть заробляти самостійно.

Як очікується, в переговорах у Сандрінґемському палаці візьмуть участь Єлизавета ІІ, принц Чарльз, його сини принц Вільям і принц Гаррі, а також дружина останнього Меган Маркл, яка перебуває в Канаді і приєднається до бесіди по телефону.

BBC пише, що наразі зарано говорити про те, що на зустрічі буде ухвалено остаточне рішення. Видання припускає, що найскладнішим буде питання фінансів.

Герцог і герцогиня Сассекські заявляли, що мають намір стати фінансово незалежними. Але журналісти зазначають, що намір подружжя жити в Північній Америці неминуче спричинить питання податкового змісту. Крім того, повідомляється, що Букінгемський палац, швидше за все, захоче підписати угоду, щоб не дати принцу Гаррі та його дружині монетизувати їхніх статус членів королівської сім'ї. ЗМІ вже обговорюють, що Сассекські кілька місяців тому зареєстрували торгову марку Sussex Royal.

Британська преса також зазначає, що королівська сім'я була ображена заявою Сассекських, які не обговорювали своїх планів з королевою і буквально поставили її перед фактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram