ГоловнаСвіт

Палата громад парламенту Британії схвалила законопроєкт про вихід з ЄС 31 січня

За Brexit проголосували 330 членів парламенту, 231 - проти.

Палата громад парламенту Британії схвалила законопроєкт про вихід з ЄС 31 січня
Фото: pixabay.org

Законопроєкт, що забезпечує вихід Великобританії з Європейського Союзу 31 січня, завершив його проходження через Палату громад.

Він був ухвалений в третьому читанні 330 голосами проти 231, повідомляє The Independent.

13 січня законопроєкт надійде до Палати лордів. У разі, якщо в Палаті лордів внесуть поправки в законопроєкт, він буде знову представлений на розгляд у Палаті громад.

"Жоден неконсервативний депутат не проголосував за законопроєкт, за нього проголосували 167 з 202 членів парламенту від лейбористської партії, включаючи шість претендентів на лідерство в партії, а також 45 депутатів шотландської національної партії з 47 депутатів і всі 11 ліберал-демократів. Вісім депутатів DUP, які заперечували проти планів прем'єр-міністра зі створення митного кордону в Ірландському морі, не голосували", - повідомляє видання.

Лідер SNP у Вестмінстері Ян Блекфорд заявив, що законопроєкт створив "конституційну кризу", яка наблизить референдум про незалежність Шотландії і розпад ЄС.

"За жодних обставин ми не даємо згоди на те, щоб народ Шотландії та нашої країни був виведений з Європейського Союзу проти нашої волі.

Вчора шотландський парламент більшістю проголосував за те, щоб не надати своєї згоду", - сказав Блекфорд.

Як повідомлялося, на голосуванні про вихід Британії з Євросоюзу 62 відсотки шотландців проголосували за подальше членство країни в ЄС.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Євросоюз офіційно відтермінував Brexit на три місяці, до 31 січня 2020 року.

У грудні в Британії провели позачергові вибори, які, як сподівалися політики, повинні були вивести їх з патової ситуації, що склалася навколо "Брекзиту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram