ГоловнаСвіт

У Британії почалися позачергові вибори парламенту

Виборчі дільниці відкрито навіть у пральні, пабах і салонах краси.

У Британії почалися позачергові вибори парламенту
Дом парламента в Лондоне
Фото: 1chudo.ru

У Великобританії 12 грудня стартували парламентські вибори. Виборчі дільниці працюватимуть до 22:00 за місцевим часом, передає "Інтерфакс-Україна".

Цього разу виборчі дільниці відкрили навіть у декількох пабах, салонах краси і одній пральні. Очікується, що основне протистояння за місця в нижній палаті буде між консерваторами і лейбористами. Згідно з соцопитуваннями, лідирує Консервативна партія, головою якої є британський прем'єр-міністр Борис Джонсон. Він обіцяє вивести країну зі складу Євросоюзу до 31 січня 2020 року.

Його головний суперник Джеремі Корбін обіцяє виборцям черговий референдум з приводу Brexit.

Нагадаємо, Європейський Союз погодився на прохання Британії відкласти її вихід з ЄС на три місяці, до 31 січня 2020 року.

Британський парламент прийняв закон про проведення дострокових парламентських виборів 12 грудня 2019 року. Перед голосуванням прем'єр Борис Джонсон заявив, що дострокові вибори парламенту - "єдиний спосіб для країни просунутися вперед". Незадовго до цього британський прем'єр повернув у фракцію торі в парламенті 10 із 21 депутата, яких він місяць тому виключив з партії за те, що вони проголосували разом з опозицією за винесення на голосування законопроєкту, який потребує нового відтермінування Брекзиту.

У Великобританії в середу, 6 листопада, офіційно почалася передвиборна кампанія. Для цього офіційно розпустили нинішній склад парламенту країни.

12 листопада Лейбористська партія Великобританії повідомила про масштабну кібератаку на свої цифрові платформи. Вона не зашкодила завдяки системам безпеки. Жодного порушення даних не відбулося, переказує Independent слова спікера партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram