ГоловнаСвіт

Путін і Макрон обговорили конфлікт на Донбасі

Сторони провели телефонну розмову. 

Путін і Макрон обговорили конфлікт на Донбасі

Президенти Росії Володимир Путін і Франції Еммануель Макрон у неділю, 12 січня, провели телефонну розмову, у якій, серед іншого, порушувалася тематика "внутрішньоукраїнського конфлікту" і стан справ у Сирії.

Про це повідомляє пресслужба Кремля.

У зв'язку з напруженою ситуацією навколо Ірану президенти Росії та Франції наголосили на потребі  вияву всіма сторонами стриманості та висловилися на користь продовження зусиль, спрямованих на збереження спільного всеосяжного плану дій.

Також детально була розглянута лівійська проблематика.

Зазначається, що в контексті російсько-турецьких домовленостей, досягнутих 8 січня в Стамбулі, наголошено на важливості дотримання обома сторонами конфлікту оголошеного з 12 січня режиму припинення вогню.

Також підтверджено готовність сприяти політико-дипломатичному врегулювання кризи, висловлено намір всіляко сприяти успішному проведенню запланованої в Берліні міжнародної конференції з питань Лівії.

Нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели перемови. У ході зустрічі Путін знову зажадав внести "особливий статус Донбасу" до Конституції України.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram