ГоловнаСвіт

У Канаді помилково розіслали повідомлення про надзвичайну подію на АЕС

АЕС розташована приблизно за 50 км на схід від центру Торонто.

Мешканці канадської провінції Онтаріо вранці 12 січня отримали повідомлення про надзвичайну ситуацію на атомній електростанції "Пікерінг". АЕС розташована на березі озера Онтаріо, приблизно за 50 км на схід від центру міста Торонто.

Фото: twitter.com/CP24

Менш ніж за годину влада міста спростували інформацію, повідомивши, що випадково розіслали попереджувальні повідомлення, передає Reuters.

"Близько 7:30 ранку за місцевим часом (12:30 за Гринвічем) користувачі стільникових телефонів у Онтаріо отримали попередження про ймовірний інцидент на заводі "Пікерінг", одному з найбільших у світі. Менш ніж за годину влада Ontario Power Generation (OPG) заявила, що інформація була помилковою", - йдеться в повідомленні.

Мер Торонто Джон Торі заявив, що багато хто із 3 мільйонів мешканців міста був надмірно стривожений, а також зажадав провести розслідування.

Станція була введена в дію 1971 року, її повна потужність становить 3100 мегават. "Пікерінг" планується закрити 2024 року.

Нагадаємо, 17 лютого 2019 року в Тернопільській області помилково повідомили про радіоактивний викид. Імовірно, що збій у системі оповіщення області міг статися через зовнішнє втручання.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram