ГоловнаСвіт

Меркель: "Північний потік - 2" потрібно добудувати

Росія сподівається запустити газопровід не пізніше першого кварталу 2021 року.

Меркель: "Північний потік - 2" потрібно добудувати
Фото: kremlin.ru

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про потребу добудувати газопровід "Північний потік - 2", яким російський газ мають доправляти до Німеччини в обхід української газотранспортної системи.

Про це вона сказала в Росії на брифінгу після перемов із президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ми говорили про проєкт «Північний потік», звісно ж. Цей проєкт за допомогою нового європейського законодавства легітимізовано. Нам слід довести його до кінця. Німеччина та інші європейські країни виграють від «Північного потоку». Усі зацікавлені в диверсифікації своїх газових поставок, і вони й далі працюватимуть у цьому напрямі. Це дуже важливий проєкт", - заявила Меркель.

Путін своєю чергою подякував Німеччині за "відповідальну позицію" на підтримку "Північного потоку - 2".

Він вважає, що Росія зможе добудувати газопровід самотужки не пізніше першого кварталу 2021 року. "Сподіваюся, що до кінця поточного року, або в першому кварталі наступного року робота буде завершена, і газопровід запрацює", - сказав Путін, відповідаючи на запитання журналістів.

Нагадаємо, що укладання труб "Північного потоку - 2" проводила швейцарська компанія Allseas. 21 грудня 2019 року вона зупинила роботи через загрозу американських санкцій, не добудувавши всього 160 кілометрів.

Росія планує добудовувати "Північний потік" судном "Академік Черський", але, за словами міністра енергетики РФ Олександра Новака, на його підготовку "буде потрібно якийсь час". Зараз це судно стоїть у порту Находки, на протилежному кінці Росії.

У Росії вважають, що "Північний потік - 2" може бути добудований до кінця 2020 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram