ГоловнаСвіт

Влада Ірану завтра назве причину аварії українського лайнера

Можливо, визнають, що було влучання ракетою через "людську помилку".

Влада Ірану завтра назве причину аварії українського лайнера
Фото: https://twitter.com/ZMeryame

Влада Ірану в суботу, 11 січня, планує провести пресконференцію, на якій оголосить свою версію аварії українського Boeing 737 в околицях Тегерана.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Заява стосовно цього відбудеться після засідання комісії авіаційних катастроф. Представники Ірану зустрінуться з іноземними делегаціями, щоб розглянути результати розслідування причин аварії українського літака.

Іранські чиновники повідомили, що після розгляду первинних висновків буде опубліковано причину аварії українського пасажирського лайнера.

Як передає УНІАН, за даними видання Iran International, яке посилається на кілька джерел, Іранський уряд може взяти на себе відповідальність за катастрофу українського літака Boeing 737. Стверджується, що група експертів в Ірані розслідує версію про те, що ракета влучила в лайнер через людську помилку.

"Кілька джерел в Ірані повідомили Iran International, що група експертів в Ірані розслідує повідомлення про те, що через людську помилку ракета влучила в літак незабаром після зльоту з аеропорту Імама", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 9 січня зі США надійшла інформація про те, що літак МАУ міг бути ненавмисно збитий іранською протиповітряною обороною.

Президент США Дональд Трамп, прем'єри Канади Джастін Трюдо і Британії Борис Джонсон, а також високопоставлені чиновники інших країн заявили, що Іран збив український літак ненавмисно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram