ГоловнаСвіт

Єменські сепаратисти захопили контроль над тимчасовою столицею

Уряд оголосив захоплення Адена переворотом.

Фото: EPA/UPG

Воєнізовані загони Єменських сепаратистів, що підтримують Південну перехідну раду (ЮПР) і виступають за незалежність Південної частини Ємену, заявили про взяття під контроль міста Аден.

Про це пише BBC.

Вони захопили президентський палац "Ель-Маашик", будівлю міністерства внутрішніх справ і казарми сил чинного президента Абд-Раббу Мансура Хаді.

ЮПР вимагає відсторонити його від влади.

Уряд Ємену своєю чергою оголосив захоплення Адена переворотом.

Аден був тимчасовою столицею уряду Ємену, оскільки офіційна столиця Сану з 2015 року перебуває під контролем повстанців-хуситів.

До об'єднання північної та південної частин Ємену в 1990 році Аден був столицею Народної Демократичної Республіки Ємен, яка існувала на півдні.

Зіткнення в Адені почалися в четвер, 8 серпня. За три дні в місті загинули 40 людей, понад 250 отримали поранення, йдеться в спеціальній доповіді координатора гуманітарної допомоги ООН в Ємені Ліз Гранде. За даними влади Ємену, загинули більш ніж 70 осіб.

ЮПР підтримується Об'єднаними Арабськими Еміратами.

Саудівська Аравія зі своїми союзниками бере активну участь в Єменській війні на боці президента Абд-Раббу Мансура Хаді, в той час як основний противник Ер-Ріяда Іран - на боці повстанців-хуситів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram