ГоловнаСвіт

На виставці про війну у Сирії Міноборони РФ показало касетні бомби, використання яких заперечувало

Росія неодноразово використовувала заборонену зброю у військовій операції у Сирії.

Дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT) знайшла ще одне свідчення використання російськими військовими касетних бомб у Сирії.

Експонати, що підтверджують цей факт, з'явилися на виставці у військово-патріотичному парку збройних сил РФ "Патріот", присвяченій сирійському конфлікту.

Виставка організована Міністерством оборони Росії, яке раніше категорично заперечувало використання касетних бомб, повідомляється на сайті CIT.

Фото: citeam.org

Як випливає з публікації, члени CIT "на початку літа" відвідали виставку у парку "Патріот". Павільйон з макетами касетних бомб РБК-500 АТ-2, 5РТ і РБК-500 ШОАБ-0,5 називається "Експозиція озброєння і військової техніки, які застосовуються під час ведення військових дій у Сирійській Арабській Республіці".

Фото: citeam.org

Дослідники заявили, що наявність бомбових касет в експозиції доводить, що їх використовує російська авіація, яка базується на сирійській авіабазі Хмеймім. Про це CIT писав ще у 2016 році, проте тоді у Міноборони цю інформацію заперечували.

У матеріалі наголошується, що Росія не підписувала конвенцію щодо касетних боєприпасів, але є учасником Четвертої Женевської Конвенції. Згідно з документом, не вибіркові напади, які можуть привести до загибелі мирного населення, заборонені.

Касетні бомби - контейнери, які вибухають у повітрі, розкидаючи по значній площі малокаліберні бомби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram