ГоловнаСвіт

Верховний суд США дозволив Трампу використати $2,5 млрд Пентагона на будівництво стіни з Мексикою

Рішення дозволить спорудити стіну на 150-кілометровій ділянці кордону в трьох штатах.

Верховний суд США дозволив Трампу використати $2,5 млрд Пентагона на будівництво стіни з Мексикою
Фото: EPA/UPG

Верховний суд США прийняв сторону президента США Дональда Трампа в суперечці про заплановане будівництво прикордонної стіни з Мексикою. Про це повідомляє "Немецкая волна".

“У п'ятницю, 27 липня, суд дозволив уряду США використовувати 2,5 млрд доларів з коштів Пентагону на зведення ділянок стіни", - йдеться в повідомленні.

Дональд Трамп прокоментував рішення суду в своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter, назвавши його "великою перемогою в питанні безпеки кордонів і верховенства права".

У травні Федеральний суд Каліфорнії виніс вердикт, який тимчасово забороняє Трампу використовувати кошти оборонного відомства на будівництво стіни без схвалення Конгресу. Суд також постановив, що уряд не може скористатися грошима, поки в різних судах оскаржується спроба Трампа скористатися бюджетом Пентагону.

Верховний суд США, в свою чергу, скасував обмежувальний указ каліфорнійського суду і дозволив президенту США використовувати кошти Міноборони до завершення судових суперечок.

Рішення Верховного суду дозволить адміністрації Трампа спорудити стіну на 150-кілометровій ділянці кордону з Мексикою в штатах Арізона, Каліфорнією і Нью-Мехіко.

Нагадаємо, спорудження прикордонної стіни було однією з головних передвиборних обіцянок Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram