>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чотириразовий чемпіон світу Формули-1 і Феррарі вирішили розлучитися наприкінці сезону

Себастьян Феттель після закінчення сезону залишить "Скудерію".

Чотириразовий чемпіон світу Формули-1 і Феррарі вирішили розлучитися наприкінці сезону
Себастьян Феттель

У Ferrari підтвердили розставання з 4-разовим чемпіоном Формули-1 Себастьяном Феттелем наприкінці сезону-2020.

Феттель і Ferrari кілька місяців вели переговори про продовження контракту, але її умови, за словами німецького пілота, були "образливими" для нього, і їх погодити не вдалося.

Сьогодні пресслужба Ferrari випустила офіційну заяву.

"Мої стосунки з Scuderia Ferrari закінчаться наприкінці 2020 року. Для досягнення максимальних результатів у нашому спорті важливо, щоби сторони працювали в повній гармонії. Ми з командою зрозуміли, що в нас немає спільного бажання залишатися разом після закінчення цього сезону", – заявив Феттель.

"Фінансові питання не зіграли ніякої ролі в нашому спільному вирішенні. Я не думаю про гроші, коли мова йде про прийняття певних рішень, і ніколи цього не буде. Те, що відбувається в останні кілька місяців змусило багатьох із нас задуматися над тим, якими є наші головні пріоритети в житті. У новій ситуації потрібен новий підхід. Я знайду час, щоби поміркувати про те, яким я сам бачу своє майбутнє.

Scuderia Ferrari займає особливе місце у Формулі-1. Сподіваюся, команда доб'ється успіху, якого заслуговує. Я хочу подякувати всій сім'ї Ferrari і, перш за все їй, їй уболівальникам по всьому світу, за підтримку, яку вони надавали мені багато років.

Моя найближча мета – завершити довгу роботу з Ferrari ще декількома прекрасними спортивними моментами, додавши їх до тих, що в нас уже були", – зазначив німецький пілот.

Так само, керівник команди Маттіа Бінотто заявив, це було спільне рішення "Скудерії" і Феттеля, обидві сторони вважають, що так буде краще.

"З огляду на цінність Себастьяна як гонщика й людини, рішення не було простим. Але немає якоїсь однієї конкретної причини, крім загальної та дружній віри в те, що прийшов час іти різними шляхами для досягнення наших цілей.

Себастьян уже увійшов в історію "Скудерії", 14 перемог у Гран-прі роблять його третім найуспішнішим гонщиком в історії команди. За 5 років спільної роботи він тричі закінчував сезон у першій трійці, вносячи значний внесок у постійну присутність команди в трійці кращих у Кубку конструкторів.

Від імені всіх співробітників Ferrari я хочу подякувати Себастьяну за високий професіоналізм і ті людські якості, які він продемонстрував за ці 5 років, за які ми розділили стільки прекрасних моментів. Нам не вдалося разом завоювати чемпіонський титул, який став би для нього п'ятим, але ми віримо, що зможемо багато чого досягти в цьому незвичайному сезоні 2020 року", – висловив надію Бінотто.

Нагадаємо, що всі свої 4 титули чемпіона світу в класі машин Формула-1 Феттель завоював, виступаючи за "Ред Булл".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram