>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Експрезидент "Феррарі" назвав причини невдач "Скудерії" за останні роки

Лука ді Монтедземоло бачить "букет" причин.

Експрезидент "Феррарі" назвав причини невдач "Скудерії" за останні роки
Лука ди Монтедземоло
Фото: EPA/UPG

Колишній президент і голова ради директорів "Феррарі" Лука ді Монтедземоло висловив думку, що одна з причин, через яку "Скудерія" не може здобути титул, криється в нездатності італійської команди домогтися максимально віддачі від обох своїх пілотів.

"Мене дратує, що "Феррарі" з 2007 року після успіху Кімі Ряйкконена не може взяти титул. Але ще більше занепокоєння викликає те, що "Скудерія" не здатна навіть залишатися в боротьбі до заключного Гран-прі в сезоні. Останніми роками команда занадто рано втрачала навіть математичні шанси", – цитує 72-річного бізнесмена GPblog.

"Основні причини цього провалу – відсутність конкурентоспроможного боліда і проблеми зі стабільністю. Але є й інші чинники. Помилки в стратегії, пілоти…

У Шумахера було кілька напарників – Еді Ірвайн, Рубенс Баррікелло, Феліпе Масса. Усі вони могли виграти перегони, у цьому немає ніяких сумнівів. Але водночас було ясно, що Міхаель – номер один у команді. Так вирішили не ми, а дані хронометра. Іншими словами, той, хто швидше, повинен зайняти місце лідера. Досвід або переваги в цій ситуації менш важливі. Леклер уже довів це певною мірою. Він прийшов у «Феррарі» другим пілотом, але за рік йому вдалося піднятися на той же рівень, або навіть вище, ніж Себастьян Феттель", – зазначив ді Монтедземоло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram