>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Формулі-1 Гран-прі Великобританії пройде без глядачів, а Гран-прі Франції скасували

Траса Сільверстоуна готова прийняти відразу два етапи.

У Формулі-1 Гран-прі Великобританії пройде без глядачів, а Гран-прі Франції скасували
Сильверстоун
Фото: formula1.com

Гран-прі Великобританії на трасі у Сільверстоуні цьогоріч пройде без глядачів, повідомляють на офіційному сайті Формули-1.

Промоутери Гран-прі назвали причиною такого рішення нинішню пандемію коронавірусу. Щоб убезпечити людей від зараження, гонку проведуть за зачиненими дверима.

"Я засмучений тим, що в цьому році ми не зможемо провести Гран-прі Великобританії з уболівальниками на трибунах. Ми якомога довше відтягували це непросте рішення, але очевидно, що в сьогоднішніх обставинах, враховуючи ситуацію в країні та заходи, яких вживає уряд, це абсолютно неможливо", - заявив керуючий директор Стюарт Прінгл.

"Наші зобов'язання щодо захисту здоров'я і безпеки всіх, хто бере участь у підготовці та проведенні змагань, волонтерів, маршалів, організаторів і, звичайно ж, наших дивовижних уболівальників, залишають нам тільки один варіант.

Ми завжди говорили: якщо опинимося в такій ситуації, то підтримаємо Формулу-1, де зараз шукають альтернативні варіанти проведення сезону 2020 року. Разом з іншими департаментами ми працюємо над організацією проведення етапу за зачиненими дверима", - зазначив Прінгл.

Додамо, що організатори Гран-прі Франції оголосили про скасування заходу через коронавірус. Гонка повинна була відбутися на трасі "Поль Рікар" наприкінці червня. Однак сьогодні французька влада заявила про заборону проводити масові заходи щонайменше до середини липня, що робить проведення гонки неможливим.

Таким чином, Гран-прі Франції стане 10-ю гонкою Формули-1, яку було скасовано або перенесено через коронавірус.

Раніше повідомляли, що Сільверстоун може провести впродовж одного тижня подвійні етапи чемпіонату в класі машин Формула-1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram