>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Павелко заплатив ФІФА штраф за епізод, який трапився на Чемпіонаті світу в Росії

Президент Української асоціації футболу заступився за Домагоя Віду.

Павелко заплатив ФІФА штраф за епізод, який трапився на Чемпіонаті світу в Росії
Андрей Павелко
Фото: Washington Post

Президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко заплатив ФІФА 10 тис. швейцарських франків штрафу за підтримку хорвата Домагоя Віди, повідомляє Washington Post.

Так покарали Павелка за публічне заперечення щодо рішення ФІФА попередити гравця збірної Хорватії за відео під час Чемпіонату світу-2018 в Росії. Нагадаємо, після перемоги над збірною Росії у чвертьфіналі турніру Віда записав відео з фразою "Слава Україні".

"(Андрій Павелко, – прим. LB.ua) погодився заплатити штраф у розмірі 10 000 швейцарських франків ($ 10 300) за його поведінку, і це єдиний предмет підписаної з ним угоди про визнання провини. Жоден із цих фактів не має стосунку до інших питань, які могли розслідувати поліцейські власті і/або футбольні керівні органи через діяльністю пана Павелка як футбольного чиновника", – цитує ФІФА видання Washington Post.

Раніше ФІФА повідомляла, що направила Домагою попередження за вищесказане відео, оскільки будь-які прояви дискримінації або політичної позиції футболістам заборонені.

Водночас його експартнер по "Динамо" і збірній Огнен Вукоєвич присвятив перемогу над господарями Мундіалю київській команді та Україні.

Сам Віда зазначив, що його висловлювання не мало політичного підтексту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram