ГоловнаПолітика

Верховна Рада влаштувала овацію Віді і Вукоєвичу

"Два прекрасних хлопці зі збірної Хорватії зараз перебувають під шаленим тиском".

Верховна Рада влаштувала овацію Віді і Вукоєвичу
Фото: Рада ТВ

Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок улаштувала овацію на честь хорватських футболістів Домагоя Віди й Огнена Вукоєвича.

Це сталося після виступу з трибуни парламенту депутата, голови Федерації футболу України Андрія Павелка.

"Два прекрасних хлопці зі збірної Хорватії Огнен Вукоєвич і Домагой Віда зараз перебувають під шаленим тиском", - поскаржився він депутатам.

Павелко висловив надію, що майбутній півфінал з Англією буде вдалим для збірної Хорватії і Віда знову скаже "Слава Україні". "А ми з вдячністю скажемо: Героям слава!" - заявив депутат.

Після цього спікер Андрій Парубій запропонував "привітати братів-хорватів" - і депутати парламенту підвелися, бурхливо плескаючи в долоні.

Нагадаємо, Віда і Вукоєвич після перемоги збірної Хорватії над росіянами на ЧС-2018 записали відео, на якому Віда каже "Слава Україні!", а Вукоєвич: "Ця перемога - за "Динамо" і Україну".

Відео стало предметом перевірки ФІФА, у зв'язку з чим Федерація футболу Хорватії вирішила відкликати акредитацію Вукоєвича на чемпіонат світу і звільнити його від обов'язків спостерігача хорватської збірної. Його також оштрафували на 15 тисяч франків. Віда відбувся попередженням від ФІФА.

Голова ФФУ Андрій Павелко повідомив, що Україна готова допомогти Вукоєвичу.

"Якщо Огнен буде оскаржувати рішення ФІФА, то Федерація футболу України надасть йому в цьому юридичну і загальну підтримку. Крім того, ми готові надати додаткову аргументацію та роз'яснення щодо значення вітання «Слава Україні!». Якщо ж санкція ФІФА залишиться чинною, то , порадившись з іншими представниками керівництва ФФУ, ми вирішили власним коштом компенсувати Вукоєвичу суму штрафу, яку йому доведеться сплатити. Крім того, ми готові розглянути варіанти співпраці ФФУ з таким висококласним спеціалістом, як Огнен", - заявив Павелко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram