ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Львові перед ЗНО у 32 вчителів виявили COVID-19

Всього пройшли ІФА-тестування 1645 вчителів.

У Львові перед ЗНО у 32 вчителів виявили COVID-19
Фото: gp.gov.ua

У 32 педагогів на Львівщині перед початком Зовнішнього незалежного оцінювання, перший етап якого розпочався сьогодні, виявили коронавірус.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий у фейсбуці.

Він розповів, що тест на COVID-19 провели для всіх вчителів. Тестування методом імуноферментного аналізу (ІФА) пройшли 1645 викладачів шкіл. Тих педагогів, чий тест виявився позитивним, до приведення проведення ЗНО не допустили, щоби не заразити учнів.

"Сьогодні маємо першу сесію ЗНО з математики. Усі 1645 вчителів, залучених до проведення оцінки, пройшли ІФА-тестування. 32 працівників замінили через хворобу. Наш обов'язок зробити все необхідне, щоби діти думали про навчання, а не хвилювалися про небезпеку зараження. Саме тому все організовано чітко за протоколом ", – написав Садовий.

Нагадаємо, сьогодні, 25 червня, в Україні розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Першими випускники будуть здавати математику. Діти з окупованих територій можуть не складати ЗНО для вступу до вишів.

Раніше через погіршення епідеміологічної ситуації в країні Кабмін заборонив проведення пробного ЗНО, яке було призначено на 15 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram