ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київ і 10 областей не готові до послаблення карантину, - МОЗ

Вони поки що не відповідають необхідним критеріям.

Київ і 10 областей не готові до послаблення карантину, - МОЗ
Фото: Александр Рудоманов

На 26 червня Київ і 10 областей України не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Перехід до наступного етапу карантину можливий за умови відповідності епідситуації в області певним критеріям.

Ці критерії відображають контроль за передачею вірусу, рівень можливостей лікувальної мережі, установ епідеміологічного профілю та системи охорони здоров'я загалом протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV–2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Згідно з даними МОЗ, до ослаблення карантинних заходів не готові Київ, Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська, Хмельницька та Чернівецька області.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували рекордну кількість нових випадків коронавірусу.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна буде жити в карантинних обмеженнях доти, поки не буде знайдений протокол лікування, ліки або вакцина від коронавірусу.

Президент Володимир Зеленський також нагадав про необхідність дотримання карантину, інакше вже зараз може наступити пік захворювання на COVID-19. Крім того, глава МОЗ раніше заявляв, що, що при дотриманні карантинних заходів, не може значно зростати кількість хворих. Тому можна зробити висновок, що щоденні антирекорди захворюваності в Україні відбуваються через порушення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram