ГоловнаСуспільствоЖиття

​Шмигаль доручив главам МВС та МОЗ забезпечити посилений контроль за дотриманням карантину

Також буде посилено контроль з боку Нацполіції і Держпродспоживслужби.

​Шмигаль доручив главам МВС та МОЗ забезпечити посилений контроль за дотриманням карантину
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр

 Денис Шмигаль доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль за дотриманням карантину.

Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Шмигаль наголосив, що для контролю в області має виїжджати керівництво МОЗ на чолі з головним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

"Ми будемо посилювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Звертаюся до пана Віктора Ляшка. У регіони для контролю повинно виїжджати керівництво МОЗ на чолі з головним санітарним лікарем. Також буде посилено контроль з боку Національної поліції і Держпродспоживслужби. Сьогодні всі відповідні наради були проведені, і ми будемо діяти жорсткіше, щоб українці були в безпеці", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, раніше Шмигаль визнав, що в Україні почалася друга хвиля епідемії коронавірусу.

За 18 червня в Україні підтвердили 921 новий випадок коронавірусної хвороби (всього - 34 984) і 586 одужань (всього - 16 033).

Як повідомляли Українськi Новини, Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів і Національна поліція повинні посилити контроль над дотриманням карантинних обмежень.

Майже 13 тис. протоколів про порушення правил карантину надійшло до суду з початку його введення.

Верховна Рада ввела штраф до 170 тис. гривень за порушення правил карантину та позбавлення волі на термін від 5 до 8 років, якщо це призвело до загибелі людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram