ГоловнаСуспільствоЖиття

Міністр юстиції показав платні камери в Київському СІЗО

Вартість розміщення - від 2 тис. гривень за добу до 12 тис. гривень за місяць.

Міністр юстиції Денис Малюська показав, як виглядають платні камери в Київському слідчому ізоляторі.

"Це точно не «ВІП-камери», як видно з фотографій, нічого дивного ми не пропонуємо і не забезпечуємо. Ми надаємо можливість користуватися більшою, ніж зазвичай, площею камер, а також базовим обладнанням на зразок холодильника, телевізора або столового приладдя. Ну і ремонт не столітньої давності, як це часто трапляється в наших слідчих ізоляторах", - написав Малюська у фейсбуці.

Фото: facebook.com / Denis Malyuska

Вартість розміщення в таких камерах становитиме 2 тисячі гривень за добу, 8 тисяч гривень за тиждень або 12 тисяч гривень за місяць.

Скористатися камерами зможуть тільки ті люди, щодо яких ще немає вироку суду.

"Що стосується злочинців (стосовно яких вироки набули чинності), то їм ніяких поліпшених умов за гроші не створюватимуть. У в'язницях усі будуть у рівних умовах і відбуватимуть встановлене судом покарання за скоєний злочин", - заявив Малюська.

Фото: facebook.com / Denis Malyuska
Фото: facebook.com / Denis Malyuska
Фото: facebook.com / Denis Malyuska
Фото: facebook.com / Denis Malyuska
Фото: facebook.com / Denis Malyuska

Нагадаємо, 22 квітня Кабінет Міністрів підтримав експериментальний проєкт зі створення платних камер у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби.

Гроші від таких платних послуг будуть спрямовувати в спеціальний фонд, з якого фінансуватимуть поточні і капітальні ремонти в СІЗО.

Експеримент триватиме до 31 грудня 2021 року. Після чого буде прийнято рішення про доцільність законодавчого закріплення таких платних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram