ГоловнаСуспільствоЖиття

РНБО підготувала проєкт рішення про продовження блокування російських соцмереж в Україні

Питання розглянуть на засіданні Ради найближчим часом.

РНБО підготувала проєкт рішення про продовження блокування російських соцмереж в Україні
Фото: actualapple.com

Рада нацбезпеки і оборони України підготувала проєкт рішення про продовження санкцій щодо російських соцмереж та інтернет-сервісів, у тому числі "ВКонтакте", "Одноклассники" і Mail.ru. 

Секретар РНБО Олексій Данілов надіслав листи в Кабмін, Нацбанк і СБУ з проханням надати пропозиції щодо застосування санкцій і підготовки відповідного засідання, повідомили в пресслужбі Ради нацбезпеки і оборони.

"На підставі наданих суб'єктами подання пропозицій Апарат РНБО підготував проєкт рішення. Він передбачає застосування санкцій до більш ніж 400 юридичних і фізичних осіб, у тому числі російських соцмереж та інтернет-сервісів", - ідеться в повідомленні.

Це питання буде винесено на засідання РНБО, яке планують найближчим часом.

Нагадаємо, в 2017 році Петро Порошенко підписав указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Дія указу заблокувала доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" в рамках обмежень, накладених на Mail.Ru Group.

Заблоковані також сайти антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" і DrWeb, а також доступ до всіх сервісів "Яндекса".

У 2019 році заборонена в Україні російська соціальна мережа "ВКонтакте" за рік впала за відвідуваністю серед українців з четвертої на восьму позицію.

У лютому в Мінкультури повідомили, в Україні не будуть відновлювати доступ до раніше заборонених російських соціальних мереж.

У квітні голова СБУ Іван Баканов запропонував продовжити блокування російських соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" ще на три роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram