ГоловнаСуспільствоЖиття

ОАСК розгляне позов про закриття адмінкордону з Кримом через коронавірус

Позивач вважає, що розпорядження Кабміну порушує права громадян.

ОАСК розгляне позов про закриття адмінкордону з Кримом через коронавірус
Фото: dpsu.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі про оскарження тимчасового закриття Кабінетом Міністрів пунктів в'їзду і виїзду в анексований Крим через коронавірус.

Про це повідомляє "Судова влада України".

"ОАСК відкрив провадження у справі про оскарження розпорядження Кабінету Міністрів України «Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та в місто Севастополь і виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", - ідеться в повідомленні.

На думку позивача, оскаржуване розпорядження порушує права громадян, які мають реєстрацію на тимчасово окупованій території, є незаконним і не відповідає правовому акту вищої юридичної сили.

Підготовче засідання призначено на 2 червня 2020 року.

Нагадаємо, рішенням Кабміну було призупинено роботу більшої частини КПВВ, у тому числі - на в'їзді в окупований Крим. Пізніше Кабмін пом'якшив обмеження і вніс зміни в своє розпорядження N291-р від 14 березня 2020 року, надавши Держприкордонслужбі право пропускати українців на в'їзд і виїзд на територію анексованого Криму під час карантину в разі гуманітарних потреб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram