ГоловнаСуспільствоЖиття

​Влада Києва планує відновити роботу метро, але з обмеженнями

Також розглядається питання розвезення співробітників, які не можуть працювати віддалено.

​Влада Києва планує відновити роботу метро, але з обмеженнями
Фото: metro.kiev.ua

Влада Києва розробляє план спеціальних заходів, щоб столичний метрополітен відновив свою роботу, але з деякими обмеженнями.

Про це повідомив у фейсбуці секретар Київради Володимир Прокопів.

"Кияни! Ми чуємо ваші скарги через закриття метро. Метрополітен, який не працює, - величезна проблема для міста. Але київська влада виконуватиме постанову Кабінету Міністрів. Особисто я проти того, щоб метрополітен був повністю закритим. Зараз разом з колегами ми розробляємо план спецзаходів, щоб метро все-таки запрацювало, але з деякими обмеженнями", - написав він.

Прокопів наголосив, що метрополітен зараз повинен обслуговувати людей, "які працюють на стратегічних підприємствах, що забезпечують життєдіяльність міста".

"У столиці існує ще одна проблема. Близько половини медбратів і медсестер київських лікарень доїжджають на роботу з сусідніх областей. Ці люди критично необхідні нам на своїх робочих місцях. Тому ми також розробляємо програму для Київпастрансу, щоб місто змогло забезпечити підвезення цих людей на роботу і з роботи", - додав секретар Київради.

Нагадаємо, Київський метрополітен, як і всі три метрополітени України, за розпорядженням Кабміну припинив роботу 17 березня. Оскільки не всі жителі міст можуть працювати віддалено, багатьом довелося шукати можливість дістатися на роботу громадським транспортом. В результаті автобуси і маршрутки вранці 18 березня були переповнені, люди в спальних районах годинами чекали можливості виїхати, утворюючи так заборонене масове зібрання.

Утім прем'єр-міністр Денис Шмигаль виключив відновлення роботи метро до завершення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram