ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаївській області припинили спробу передачі ФСБ секретної інформації суднобудівної галузі

Зловмисник з власної ініціативи налагодив контакт із ФСБ.

СБУ затримала агента спецслужб РФ, жителя Миколаївської області, під час спроби передати ФСБ секретну інформацію про технічні розробки суднобудівної галузі. Про це повідомив пресцентр СБУ.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Агента затримали під час спроби передати електронними каналами зв'язку секретну інформацію - зібрані ним розвідувальні дані. Встановлено, що зловмисник з власної ініціативи налагодив контакт з представниками ФСБ РФ для передачі секретних даних за гроші.

За завданням ФСБ агент збирав секретну інформацію про діяльність одного з провідних підприємств кораблебудування, зокрема його технічні розробки. Контакти фігуранта з представниками спецслужб Росії також задокументовані СБУ.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Правоохоронці вирішують питання про повідомлення затриманому підозри за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України та обрання міри запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Україна засудила китайського шпигуна на 10 років за спробу отримати секретні розробки ракетно-космічної галузі. Маючи ступінь доктора технічних наук, шпигун здійснював розвідувальну діяльність під прикриттям офіційного науково-технічного співробітництва між КНР і Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram