ГоловнаСуспільствоВійна

За добу троє військовослужбовців на Донбасі отримали поранення і травми

Бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗСУ.

За добу троє військовослужбовців на Донбасі отримали поранення і травми
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 15 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі. У результаті троє українських військовослужбовців отримали бойові травми.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

Бойовики вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано шість обстрілів, а саме: двічі поряд з Пісками - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; поблизу Павлополя - з мінометів калібру 82 мм - 23 міни; неподалік Мар'їнки - зі станкового протитанкового гранатомета - 6 пострілів; у районі Красногорівки - зі станкового протитанкового гранатомета і великокаліберних кулеметів; поряд з Водяним - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Дев'ять обстрілів сталося в районі відповідальності угруповання "Північ", а саме: тричі поряд з Кримським - з мінометів калібру 120 мм - 20 мін, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; в районі Зайцевого - з мінометів калібру 82 мм - 3 міни, зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Щастя - з мінометів калібру 82 мм - 2 міни; неподалік Новотошківського - з мінометів калібру 120 мм - 12 мін; поряд з Південним - зі станкового протитанкового гранатомета - 2 постріли; поблизу Хутора Вільного - з гранатометів різних систем; неподалік Новолуганського - з мінометів калібру 82 мм - 3 міни, з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Крім того, бойовики двічі обстріляли ділянку розведення №3 Богданівка-Петрівське - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Українські захисники у відповідь вогонь не відкривали, дотримуючись режиму тиші.

Також у пресцентрі додали, що з початку поточної доби бойовики двічі обстріляли українські позиції - поблизу Красногорівки - з мінометів калібру 120 мм - 6 мін і станкового протитанкового гранатомета; поблизу Новолуганського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, впродовж дня середи бойовики вісім разів обстріляли позиції ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram