ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС поранено двох військових, противник з початку доби відкривав вогонь 10 разів

Окупанти застосовували заборонену зброю.

У зоні ООС поранено двох військових, противник з початку доби відкривав вогонь 10 разів
Фото: EPA/UPG

З початку 17 березня збройні формування РФ 10 разів порушували режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони України.

"Противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї", - заявили в міністерстві.

Двічі вогонь відкривався біля Павлополя - з мінометів калібру 82 мм випустили 5 мін, також стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поруч з Березовим стріляли з протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї. Поблизу Старогнатівки випустили 18 мін з мінометів калібру 120 мм.

Поруч з Широкиним з мінометів 82 мм випустили 5 мін, в районі н.п. Славне стріляли з автоматичного станкового гранатомета і великокаліберних кулеметів.

У районі Новолуганського випустили 5 мін з міномета 82 мм, також вели вогонь з протитанкового ракетного комплексу.

Поруч з Оріховим - 5 мін з мінометів 82-мм міномета, неподалік Новотошківського випустили 15 мін з такого ж озброєння.

У результаті ворожих обстрілів двоє військових отримали поранення, вони евакуйовані в лікарні.

Нагадаємо, в штабі Операції Об'єднаних сил заявили, що збройні формування Російської Федерації в своїх спробах дискредитації українських захисників вдаються до відвертих порушень міжнародного гуманітарного права, свідомо намагаючись підставити під вогонь цивільне населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram