ГоловнаСуспільствоЖиття

В.о. директора ДБР став Олександр Соколов

Він був заступником Венедіктової.

В.о. директора ДБР став Олександр Соколов
Фото: Lb.ua

Виконувати обов'язки директора Державного бюро розслідувань буде Олександр Соколов. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

"У зв'язку з призначенням Ірини Венедіктової генеральним прокурором виконувати обов'язки директора ДБР буде заступник директора Олександр Соколов. Він виконуватиме повноваження із 17 березня 2020", - йдеться в повідомленні.

За призначення Венедіктової на посаду генпрокурора парламент проголосував 17 березня. Президент уже підписав указ про її призначення.

Посада генерального прокурора була вакантною з 5 березня, коли Верховна Рада висловила недовіру Руслану Рябошапці. Тимчасово виконувачем обов'язків генерального прокурора відтоді був його заступник Віктор Чумак, який подав у відставку після голосування Верховної Ради.

Президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади голови Державного бюро розслідувань 27 березня. Того ж дня він призначив в.о. директора ДБР Венедіктову.

Олександра Соколова призначили заступником Венедіктової в січні. До цього він працював в УСБУ в Харківській області.

Журналісти bihus.info з'ясували, що Олександр Соколов, який також виграв конкурс на посаду заступника директора ДБР, може бути пов'язаний з Іриною Венедіктовою через свою дружину Ганну Соколову.

Венедіктова офіційно була радницею підприємства, від якого отримувала дохід Соколова. Журналісти припустили, що конкурс на заступників голови ДБР було проведено так, що його переможцями стали визначені наперед особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram