ГоловнаСуспільствоЖиття

З Туреччини в Україну хочуть повернутися близько 290 громадян

17 березня відбулися два рейси зі Стамбула.

З Туреччини в Україну хочуть повернутися близько 290 громадян
Посол Украины в Турции Андрей Сибига
Фото: turkey.mfa.gov.ua

У консульствах Туреччини на повернення в Україну зареєструвалося 290 українських громадян. Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга агентству «Укрінформ».

«Зараз зареєструвалися і очікують повернення на батьківщину близько 290 громадян. Понад 200 громадян зареєструвалися при Генконсульстві в Стамбулі, 50 - при консульстві в Анкарі та 40 - в Антальї. Списки постійно оновлюються. Встановлено прямий контакт з усіма зареєстрованими громадянами. Вживаємо всіх необхідних заходів», - підкреслив посол.

Сибіга також зазначив, що кількість українців, які чекають на повернення, зменшилася, оскільки 17 березня відбулося два рейси зі Стамбула.

«Незважаючи на рекомендації та припинення авіасполучення з низкою держав, навіть учора продовжували прибувати громадяни, які з туристичною метою, з пересадкою в стамбульському аеропорту, прямували на відпочинок до третіх держав», - зазначив дипломат.

Він закликав громадян серйозно ставитися до таких поїздок і наважуватися на них тільки в разі виняткової потреби.

«Уже є випадки, коли наші громадяни фактично стали заручниками через скасування рейсу з пересадкою в Стамбулі», - розповів Сибіга.

За його словами, багатьом громадянам відмовили в перереєстрації квитків, логістичній підтримці з метою повернення на батьківщину. Також триває робота над тимчасовим розміщенням у Туреччині та подальшим поверненням в Україну членів спортивних команд і студентів, які навчалися за міжнародними програмами.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що близько 360 українців не можуть вилетіти з Відня через скасування авіарейсів і перекриті кордони. Учора скасували вечірній рейс "Австрійських авіаліній" в Україні та ранкові компаній МАУ і WizzAir. В аеропорту працює дипломат посольства Володимир Савченко. Складають списки тих, хто потребує евакуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram