ГоловнаСуспільствоЖиття

Двох екснардепів підозрюють в отриманні незаконної компенсації за житло

Цю справу детективи НАБУ розслідують з жовтня 2018 року.

Двох екснардепів підозрюють в отриманні незаконної компенсації за житло
Фото: ukrafoto.com

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру екснардепам VIII скликання в незаконному отриманні компенсації за оренду житла. Про це повідомив пресцентр НАБУ.

За даними "Українських новин", ідеться про Андрія Левуса ("Народний фронт") і Олександра Черненка ("Блок Петра Порошенка").

Один з підозрюваних отримав від держави 543,9 тис. грн з 2014-го по 2017 рік у вигляді права користування готельним номером у ДП "Готельний комплекс "Київ". Другий екснардеп отримав компенсацію в розмірі 542,78 тис. грн, які перераховували на його картковий рахунок з лютого 2016-го по листопад 2018 року.

Слідство вважає, що таким чином підозрювані спричинили тяжкі наслідки інтересам юридичної особи публічного права - Управлінню справами Апарату Верховної Ради України.

Досудове розслідування цих фактів детективи НАБУ розслідують з жовтня 2018 року.

Дії колишніх народних обранців кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, 20 лютого Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру голові одного з районних судів у Рівненській області. Голові суду закидають неодноразове отримання хабарів через посередника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram