ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі продавці ринку влаштували мітинг через заборону торгівлі під час карантину

Мітингувальники збирають підписи під зверненням, яке обіцяють передати президенту.

У Запоріжжі продавці ринку влаштували мітинг через заборону торгівлі під час карантину
Фото: "Укринформ"

Уранці у вівторок, 17 березня, підприємці, які торгують на ринках Запоріжжя, вийшли на мітинг до будівлі міської ради.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Ви позбавили підприємців можливості продати продукти. Ми теж боїмося коронавірусу, але ми не можемо сидіти вдома. У місті немає спалаху. Чому працюють супермаркети? Чому ви підтримуєте олігархів, а нас знищуєте?" - говорить підприємиця Лідія Кривенко.

Мітингувальники збирають підписи під зверненням про незаконність закриття ринків, яке обіцяють передати президенту.

Фото: "Укрінформ"

Фото: "Укрінформ"

Мітинг під будівлею мерії почався о 9-й ранку, після того як близько 7:00 на ринку в Комунарському районі міста продавці почали розкладати товари. Адміністрація ринку провела з ними роз'яснювальну роботу - і частина торговців склала товар, однак продавці м'яса винесли столи за територію ринку і почали торгувати стихійно.

"Ми вчора забили тварин, отримали дозвіл на продаж, ввечері дізналися про карантин. Увечері нам сказали, що нам дадуть час продати товар, що нам з ним робити?" - кажуть продавці.

Фото: "Укрінформ"

Нагадаємо, в Україні посилили обмежувальні заходи для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. З 17 березня заборонено проведення всіх масових заходів, у яких беруть участь понад 10 осіб.

Заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування (магазини), паливом, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську і страхову діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram