ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб ООС заявив про намагання бойовиків підставити під вогонь цивільне населення

Терористи випустили на позиції психічно хвору людину у військовій формі.

Штаб ООС заявив про намагання бойовиків підставити під вогонь цивільне населення
Фото: Олена Максименко

Збройні формування Російської Федерації у спробах дискредитації українських захисників вдаються до відвертих порушень міжнародного гуманітарного права, свідомо намагаючись підставити під вогонь цивільне населення.

Про це заявили у фейсбуці операції Об'єднаних сил.

У штабі повідомили, що 15 березня на позиції однієї з українських бригад з боку позицій противника вийшов цивільний чоловік, одягнений у військовий бушлат. Весь час, поки чоловік переміщався між позиціями, з боку збройних формувань Російської Федерації за ним спостерігали кілька людей. Українські військові затримали чоловіка і передали в органи Служби безпеки України.

Після з'ясування всіх обставин стало відомо, що це громадянин Російської Федерації, який близько місяця тому прибув з Ростова-на-Дону на тимчасово окуповану територію Донецької області для пошуку роботи. Не знайшовши роботи і не маючи де жити, він кілька разів затримувався так званими "правоохоронними" органами окупаційної адміністрації. Після останнього попередження вказаний громадянин РФ вирішив перейти на підконтрольну уряду України територію. Також він зазначив, що має психічні розлади.

"Очевидно, що окупаційний режим вирішив використати психічно хвору людину у своїх злочинних цілях. Так, замість того, щоб надати можливість перетнути КПВВ, чоловіка доставили на передові позиції і вдягнули в старий бушлат, щоб здалеку зробити його схожим на бойовика. Після цього військовослужбовці окупаційно-терористичних військ просто випхали нещасного з окопів і направили в бік українських позицій. Розрахунок противника був простим і нелюдським: спровокувати українських захисників на вогонь, а потім звинуватити підрозділи Об'єднаних сил у навмисному вбивстві цивільної особи - громадянина РФ", - підкреслили в штабі ООС.

Там нагадали, що українські підрозділи ніколи не застосовують зброю, якщо немає безпосередньої загрози життю і здоров'ю військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram