ГоловнаСуспільствоЖиття

46 членів екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess повернулися в Україну

Усі вони пройшли лабораторне тестування на COVID-19, коронавірусу в них не виявлено.

46 членів екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess повернулися в Україну
Фото: ВВС

В аеропорту "Бориспіль" приземлився борт із 46 громадянами України з круїзного лайнера Diamond Princess.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"Українці - члени екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess пройшли карантин і повернулися зі США. Всі вони пройшли лабораторне тестування на COVID-19, коронавірусу в них не виявлено", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ наголошують, що українські громадяни з Diamond Princess дотримувались карантину протягом 14 днів і більше не потребують додаткових досліджень.

12 травня повідомлялося, що в Україну повернулося двоє громадян, які перебували на лайнері Diamond Princess. Перед поверненням вони кілька разів пройшли тест на відсутність коронавірусу. Після повернення додому їх помістили в обсервацію.

На початку лютого круїзний лайнер Diamond Princess зупинили на карантин поблизу Йокогами. На лайнері перебувало понад 3,7 тисячі осіб. Згодом у двох українців підтвердили наявність коронавірусу.

19 лютого карантин було знято, пасажири Diamond Princes почали сходити на берег. Для дозволу на висадку в пасажирів має бути зафіксовано негативний результат тесту на коронавірус і відсутність симптомів. Майже всі українці, які перебували на кораблі, від евакуації відмовилися.

27 лютого стало відомо, що на Diamond Princess захворіли ще двоє українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram