ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні стартувало "Велике Будівництво", - Кабмін

Роботи почалися більш ніж на 300 об'єктах по всій країні.

В Україні стартувало "Велике Будівництво", - Кабмін
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що по всій Україні вже стартував проєкт "Велике будівництво". Більш ніж на 300 об'єктах одночасно почалися будівельні роботи. Про це повідомив пресцентр Кабміну. 

«У планах протягом року зведення понад 100 шкіл, 100 садків, 100 стадіонів і 200 нових приймальних відділень лікарень. Також буде побудовано 4000 км доріг. Роботу вже розпочали більш ніж на 300 об'єктах. Очікуємо, що всі плани будуть втілені вже до кінця цього року. Стартуємо рано, всі ресурси - організаційні і фінансові - для цього є», - зазначив Гончарук.

Він також додав, що завдяки цьому проєкту уряд створить 150 тис. нових робочих місць.

«Велике Будівництво» анонсували ще восени. Це спільний проєкт президента і уряду, мета якого - побудувати необхідні об'єкти інфраструктури по всій Україні. Проєкт буде втілюватися на бюджетні кошти, кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також кошти з місцевих бюджетів.

Нагадаємо, 29 лютого повідомлялося, що в Житомирської області "Велике Будівництво" вже стартувало. Тепла погода дозволила почати дорожні роботи раніше від наміченого терміну. Зокрема, на ділянці Житомир - Черняхів траси М-21. Крім того, в селищі міського типу Червоне закінчується реконструкція найбільшого в територіальній громаді дитячого садка.

Нещодавно Кабмін затвердив фінансування 206 об'єктів "Великого Будівництва". Перші 2,5 млрд гривень надійдуть у регіони вже у квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram