ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція Києва вилучила в інтернет-торгівців психотропів на 110 млн гривень (оновлено)

У нарколабораторії щомісяця виготовляли до 100 кг психотропних речовин.

Поліція Києва вилучила в інтернет-торгівців психотропів на 110 млн гривень (оновлено)
Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Поліція Києва викрила велику інтернет-мережу торгівлі наркотиками.

Про це повідомила у фейсбуці пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

"Правоохоронці поліції Києва викрили найбільшу в Україні мережу інтернет-торгівлі наркотиками і лабораторію, де щомісяця виготовлялося до 100 кг психотропних речовин. Затримано дев'ятьох учасників організованої злочинної групи", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що поліцейські вилучили близько 300 кг наркотичних речовин і понад дві тонни прекурсорів вартістю 110 млн гривень.

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Оновлення. Спецоперація почалася 29 лютого 2020-го на території декількох регіонів України, уточнили в пресслужбі столичної прокуратури.

"Перекрито канали постачання наркотиків у столицю і ліквідовано потужну нарколабораторію з виготовлення так званих «дизайнерських наркотиків», які належать до групи синтетичних наркотиків (солі) і амфетаміну. Одночасно припинено діяльність двох інтернет-магазинів з продажу наркотиків, створених на інтернет-платформах оголошень і месенджерів", - йдеться в повідомленні.

29 лютого і 1 березня було проведено близько 20 санкціонованих обшуків за адресами проживання підозрюваних, у їхніх автомобілях, а також у нарколабораторії, розташованій у Чернігові.

За інформацією слідства, потужності лабораторії дозволяли виготовляти до 25 кг психотропних речовин щотижня. Виготовлений «товар» реалізовували гуртовим покупцям за ціною $1 тис. за кілограм. Останні ж збували «психотропи» дрібним споживачам за ціною $4 тис. за кілограм.

"Під час обшуків вилучено обладнання для масового виготовлення синтетичних наркотиків (солей) і амфетаміну, 35 кг солі, близько 28 000 таблеток екстазі, понад 3,7 тис. «марок», більш ніж 5 кг марихуани, 1,6 кг альфа PVP, близько 1,7 кг амфетаміну, 2 кг псевдоефедрину, 50 г кокаїну і в значних обсягах МДМА, метадон, мефедрон тощо. Загальна вага вилучених наркотичних, психотропних речовин і прекурсорів становить понад 2 тонни. Вартість вилученого, за попередніми підрахунками, становить 110 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Також вилучено комп'ютерне обладнання, гаджети, банківські картки, три автомобіля преміум класу, "чорнові» записи "про кількість збут наркотиків і інформацію про рух грошових коштів на банківських рахунках зловмисників, в тому числі про розрахунки в криптовалюта - біткоінами.

Нагадаємо, раніше чат-бот МВС заблокував понад 200 інтернет-магазинів з наркотиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram