ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівному 16-річний підліток удруге за тиждень викрав маршрутку

Підліток був тверезим і пояснив поліцейським, що хотів покататися.

У Рівному 16-річний підліток удруге за тиждень викрав маршрутку
архивное фото
Фото: volynnews

У Рівному 16-річний хлопець, який минулого тижня викрав маршрутку і їздив у ній по місту, увечері 1 березня викрав іншу маршрутку. Про це повідомив пресцентр поліції Рівненської області.

16-річний житель села Малий Олексин Рівненського району зайшов на територію стоянки по вулиці Курчатова у Рівному. Натиснувши кнопку аварійного відкриття дверей, він проник у маршрутку, де знайшов ключі під сонцезахисним козирком.

Близько 23:00 «маршрутник» приїхав на заправку на вулиці Млинівській. Там його помітив 20-річний житель, який відразу повідомив про це в поліцію. Зазначають, що чоловік упізнав підлітка зі ЗМІ, які висвітлювали перше викрадення маршрутки.

Після цього викрадену маршрутку зупинили патрульні на вул. Князя Володимира. Згідно з інформацією поліцейських, 16-річний підліток був тверезим і пояснив їм, що захотів покататися.

Раніше, 25 лютого, цей школяр викрав маршрутку зі стоянки на Млинівській, всю ніч їздив по селах, а вранці вийшов на «рейс». Він пояснив, що робив це заради розваги. Тоді поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 289 КК «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

Тепер слідчі Рівненського відділу поліції почали досудове розслідування за фактом повторного незаконного заволодіння транспортним засобом. Зараз вирішується питання про відкриття нової кримінальної справи. Крім того, слідчі будуть клопотати в суді про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також заплановано призначити судово-психіатричну експертизу, оскільки підліток перебуває на обліку в лікаря. Хлопцеві загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram