ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні затримали "злодіїв у законі" Кобу Руставського і Каху Тбіліського

Одного з затриманих планують віддати Іспанії.

Національна поліція в неділю, 1 березня, затримала на території України двох грузинських "злодіїв у законі" - Кобу Руставського (Коба Шемазашвілі) і Каху Тбіліського (Кахабер Орагвелідзе).

Про це йдеться на сайті поліції.

Розшукуваного Іспанією Кобу Руставського виявили в Києві.

Коба Руставський
Фото: npu.gov.ua
Коба Руставський

За даними поліції, він приїхав до столиці України, щоб відновити свої зв'язки і контроль у кримінальному середовищі. З 2016 року він перебуває в міжнародному розшуку за створення злочинної організації, замовному вбивстві у Франції і зберігання злочинного майна. Йому загрожує до 24 років позбавлення волі. Розпочато процедуру екстрадиції в Іспанію.

Як з'ясувалося, упродовж останнього року Коба переховувався в одному з приватних будинків на території столиці. Під час обшуку там знайшли зброю і патрони, а також заготовки для підробки документів.

Іншого "злодія в законі" затримали в Путильському районі Чернівецької області під час спроби незаконно перетнути кордон з Румунією. На нього склали адмінпротокол і збираються помістити в пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Каха Тбіліський
Фото: npu.gov.ua
Каха Тбіліський

Нагадаємо, у травні 2016 року Верховна Рада відмовилася ввести в Кримінальний кодекс поняття "злодій у законі". Відхилений законопроєкт передбачав кримінальну відповідальність за створення злочинного співтовариства з метою здійснення будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв у законі". Таке правопорушення мало каратися позбавленням волі на термін від 10 до 15 років або навіть довічним ув'язненням з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram