ГоловнаСуспільствоЖиття

Фахівці завершили розслідування авіакатастрофи, в якій загинув ексміністр Кутовий

Вертоліт з Кутовим потрапив у туман, що змусило його знизитися з великою вертикальною швидкістю, після чого він втратив контроль.

Фахівці завершили розслідування авіакатастрофи, в якій загинув ексміністр Кутовий
Фото: Мар'яна Шафро

Фахівці Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними суднами завершили розслідування авіакатастрофи в Полтавській області, в якій загинув ексміністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий. Про це йдеться у відповідному звіті.

За його даними, Кутовий керував вертольотом і востаннє спілкувався з диспетчером о 12:45. Його попередили, що в Лубнах о 04:55 була видимість до 100 метрів, туман. Кутовий підтвердив, що отримав ці повідомлення, а після - не виходив на зв'язок. Також він не відповів на запит диспетчера о 13:27.

Експерти вважають, що під час польоту вертоліт потрапив у туман з видимістю менш ніж 300 метрів і з низькою висотою нижньої межі хмар. Імовірно, це змусило пілота знизитися з великою вертикальною швидкістю, щоб не випустити з уваги орієнтири на землі і підібрати майданчик для посадки.

"Найімовірнішою причиною катастрофи вертольота R44 IIUR-KTB стала втрата Кутовим контролю над вертольотом під час виконання маневру після потрапляння в туман", - сказано у звіті.

Супутнім фактором катастрофи також було те, що, приймаючи рішення про виліт, пілот не ретельно проаналізував зональні прогнози для польотів на низьких рівнях.

Нагадаємо, Кутовий розбився за штурвалом вертольота Robinson R44 21 жовтня 2019 року. Аварія сталася біля села Тарасенкове в Полтавській області.

Раніше вже повідомляли, що причинами авіакатастрофи могли бути погані погодні умови і відсутність достатнього досвіду з управління вертольотом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram