ГоловнаСуспільствоВійна

Смерть військового і поранення ще чотирьох під час обстрілу машини ЗСУ з продуктами на Луганщині - прокуратура відкрила справу

З початку 2020-го в результаті бойових дій на території області загинули 30 військовослужбовців, за аналогічний період 2019-го - шість.

Прокуратура Луганської області порушила кримінальне провадження через загибель військовослужбовця Збройних сил України і поранення ще чотирьох українських військових.

Фото: lug.gp.gov.ua

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, 1 березня поблизу населеного пункту Нижньотепле Станично-Луганського району було відкрито вогонь з протитанкового ракетного комплексу по військовому вантажному автомобілю, який розвозив продукти харчування. Приблизна відстань до автомобіля становила 3500 метрів, що свідчить про прицільність пострілу.

Фото: lug.gp.gov.ua

Безпосередньо біля місця обстрілу розташовані житлові будинки цивільного населення, про що противнику було добре відомо, зазначають у прокуратурі.

"У результаті влучення снаряда в кабіну службового автомобіля Збройних сил України один військовослужбовець загинув, ще четверо отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Під час огляду місця події вилучено елементи ракети, за допомогою яких приймалися команди для її управління, і транспортний засіб, які будуть спрямовані для проведення відповідних експертиз", - йдеться в повідомленні.

Фото: lug.gp.gov.ua

Фото: lug.gp.gov.ua

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснює третє управління ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, процесуальне керівництво - управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

Зазначають, що з початку 2020-го в результаті збройного конфлікту на території Луганської області загинули 30 військовослужбовців, 63 людини отримали поранення, за аналогічний період 2019-го було 6 загиблих і 45 поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram