ГоловнаСуспільствоЖиття

Телеканал для окупованих територій з "найпреміальнішим контентом" розпочав мовлення

"Дім" доступний тільки в цифрі.

Телеканал для окупованих територій з "найпреміальнішим контентом" розпочав мовлення
Фото: Укринформ

Телеканал "Дім" для окупованих територій з 1 березня розпочав мовлення в тестовому режимі.

Про це повідомила в.о. гендиректора каналу Юлія Островська на пресконференції в понеділок.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що мовлення ведеться тільки в цифровому форматі. На супутнику або в інтернеті його немає. Це пов'язано з авторськими правами на телепередачі, якими діляться з "Домом" інші канали.

"Щоб достукатися до аудиторії, просто новинного контенту недостатньо. Саме тому ми провели переговори з усіма великими гравцями телевізійного ринку в Україні і домовилися, що вони разом з нами будуть працювати на те, щоб ми доносили сигнали на тимчасово окуповану територію. Як саме? Ми домовилися про те, що на цьому каналі буде йти найпреміальніший контент в Україні. Це і серіали, і токшоу, і розважальні шоу, і футбольні матчі, спортивні трансляції", - сказав Тимошенко.

За словами іншого заступника голови ОП Юрія Костюка, у неділю на каналі показували футбольний матч між луганською "Зорею" і донецьким "Олімпіком".

Островська повідомила, що медіахолдинги діляться своїми передачами "майже безкоштовно, за якусь символічну суму".

Власне виробництво "Дому" буде включати новини. "Далі будемо дозапускати різні формати: ранкове шоу, токшоу. Ми плануємо, що протягом двох років він повністю вийде на власне виробництво", - сказав Тимошенко.

Після цього канал зможе з'явитися на супутнику і в кабельних мережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram