ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ направила в суд обвинувальні акти у справі Гандзюк

Обвинувальний акт стосується п'ятьох людей - виконавців злочину.

ГПУ направила в суд обвинувальні акти у справі Гандзюк
Екатерина Гандзюк
Фото: Укринформ

Генеральна прокуратура України у вівторок, 7 травня, затвердила та направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо п'ятьох осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у своєму мікроблозі Twitter.

"ГПУ 07.05.2019 затвердила і направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувало ГСУ СБУ щодо п'яти осіб, котрі звинувачуються в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть херсонської активістки К. Гандзюк", - написала Сарган.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні.

Поліція розслідує напад як замах на вбивство. Слідство підозрює в скоєнні нападу п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук. В організації злочину звинувачують Торбіна, інформація про замовників засекречена.

У квітні повідомляли, що підозрювані у справі Гандзюк пішли на угоду зі слідством.

Раніше ГПУ повідомила, що в справі Гандзюк змінили підозру п'ятьом виконавцям злочину. Зокрема, раніше було повідомлено підозри за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, - ред.) і змінено на ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене в спосіб, що має характер особливого страждання).

Також прокуратура змінила підозру передбачуваним організаторам убивства Сергію Торбіну і Ігорю Павловському, стосовно якого триває суд, і підозрюваному в замовленні вбивства Владиславу Мангеру. Після цього біля будівлі генерального прокурора Юрія Луценка активісти провели акцію протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram