ГоловнаПолітика

ГПУ викликає директора НАБУ на допит

Ситника викликають як свідка за фактом можливого перевищення ним повноважень.

ГПУ викликає директора НАБУ на допит
Артем Сытник
Фото: Анна Стешенко

Генеральна прокуратура викликає директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника в п'ятницю, 10 травня, на допит як свідка в кримінальному провадженні за фактом можливого перевищення ним повноважень.

Про це повідомив спікер ГПУ Андрій Лисенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"У п'ятницю на 10 годину викликається на допит у Генпрокуратуру", - сказав він.

Інших подробиць Лисенко не повідомив.

Наприкінці березня Державне бюро розслідувань почало слідчі дії в рамках кримінального провадження про можливе втручання Ситника в вибори президента США в 2016 році.

"Що стосується можливого впливу керівника НАБУ на вибори президента США. Кримінальне провадження за цим фактом відкрито співробітниками Генеральної прокуратури України, його зареєстровано нещодавно. Ми тільки починаємо слідчі дії в цьому кримінальному провадженні", - повідомив тоді директор ДБР Роман Труба.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко в ефірі програми "Право на владу" повідомив про заяву від позафракційного депутата Бориса Розенблата, який стверджував про нібито передачу Ситником у США т. зв. "чорної бухгалтерії" Партії регіонів для підтримки Гілларі Клінтон на президентських виборах. Він тоді відзначив, що незабаром ДБР розпочне опрацювання цієї справи.

22 березня в НАБУ спростували заяву Луценка про можливий вплив на вибори президента США, назвавши її абсурдною спробою дискредитувати Бюро.

У квітні Держбюро розслідувань почало розслідування через заяви колишнього депутата, екс-голови правління ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" Дмитра Крючкова про отримання хабара Ситником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram