ГоловнаСуспільствоПодії

Харківські правоохоронці "накрили" онлайн-порностудію

Дівчата-моделі спілкувалися з клієнтами в режимі реального часу через веб-камери.

Харківські правоохоронці "накрили" онлайн-порностудію
Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові на вулиці 23 Серпня в орендованій квартирі невідомі організували онлайн-порностудію, де дівчата поширювали зображення порнографічного характеру. Про це повідомляють у прес-центрі Нацполіції Харкова.

Правоохоронці встановили, що інтернет-порностудія функціонувала з травня минулого року.

У квартирі були встановлені комп'ютери, підключені до інтернету. Дівчата-моделі, використовуючи вигадані нік-нейми, спілкувалися з клієнтами в режимі реального часу через веб-камери.

Організатором і координатором порностудії є 48-річний харків'янин. Він особисто відповідав за фінансове забезпечення роботи студії, в тому числі видачу зарплати дівчатам, за дотримання "веб-моделями" чітко визначеного графіка роботи, накладення штрафів за різні порушення дисципліни і залучення інших дівчат до незаконної діяльності.

Цю інформацію вже внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Під час проведення санкціонованого обшуку орендованої квартири працівники поліції вилучили комп'ютерну техніку, веб-камери, і секс-іграшки. Діяльність порностудії припинено. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2019 року київські правоохоронці спільно зі співробітниками кіберполіції, КОРД і поліцейськими Полтавської області затримали організатора дитячої порностудії.

51-річний чоловік, представляючись професійним фотографом, орендував у Києві різні фотостудії, де брав участь і проводив фото- і відеозйомку матеріалів порнографічного характеру за участю малолітніх і неповнолітніх дітей.

Відзнятий матеріал він за кошти збував через інтернет до країн Європейського Союзу, Азії та країн Америки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram