ГоловнаПраво

Суд змінив місце домашнього арешту Стерненка (оновлено)

Він відбуватиме його в Києві.

Суд змінив місце домашнього арешту Стерненка (оновлено)
Фото: Сергей Стерненко

Шевченківський райсуд Києва змінив місце відбування домашнього арешту активісту та екслідеру одеського осередку "Правого сектора" Сергію Стерненку. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Суддя Мєлєшак задовольнила клопотання прокурора. Тепер домашній арешт я повинен відбувати вже в Києві, а не військової частини в Одесі", – заявив він.

Стерненко додав, що в справі "є ще нюанси", про які він повідомить пізніше.

Оновлення. Після засідання суду Стерненко повідомив, що орган, який буде перевіряти дотримання запобіжного заходу, залишили без змін - до нього в Київ повинна буде їздити одеська поліція. Про це пише "Укрінформ".

Він також повідомив, що оскаржуватиме запобіжний захід відразу після отримання повного тексту рішення.

15 червня, на другий день засідання з обрання запобіжного заходу, суд відправив підозрюваного у вбивстві й незаконному поводженні зі зброєю Сергія Стерненка під домашній арешт за місцем реєстрації. Стерненко проживає в Києві, проте зареєстрований у військовій частині Одеси. Невиконання рішення про обрання запобіжного заходу могло призвести до його перегляду й обрання наступного за тяжкістю – тримання під вартою.

Активіст повідомив, що не може перебувати під домашнім арештом за місцем реєстрації, оскільки там знаходиться загін прикордонників і його туди ніхто не пустить. Після звернення до прокурора глава Шевченківського райсуду пообіцяв, що рішення про обрання запобіжного заходу буде переглянуто.

Нагадаємо, ввечері 24 травня 2018 року Стерненко чинив опір двом чоловікам, які намагалися на нього напасти. У результаті один із нападників отримав смертельне поранення в живіт і помер. Це було вже третій за пів року напад на Стерненка.

Через два роки Стерненко висунули підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

За версією слідства, Стерненко, захищаючись під час нападу, поранив ножем двох людей, а потім наздогнав одного з них – Івана Кузнєцова – і завдав йому смертельне поранення в серце. Тіло загиблого було знайдено майже в 100 метрах від місця першої сутички.

Cам Стерненко в інтерв'ю LB.ua говорив, що він вихопив ніж у одного з тих, хто на нього напав, і почав наосліп відмахуватися. Після цього нападники почали тікати, а через 30–40 метрів один із них впав – у нього була серйозна рана на животі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram